روغن کرچک و خواص شگفت انگیز آن

نوشته شده توسط فهیمه بابازاده 1398/07/23 14:44:19 0 نظرات

روغن کرچک چیست؟

 

روغن کرچک به انگلیسی  (castor oil)از دانه های کرچک تحت فشار سرد و سپس با اعمال گرما تولید می شود و قدمتی دیرینه در دنیای سلامتی و زیبایی دارد. گیاه کرچک در آفریقا، آمریکای جنوبی و هند کشت می شود. هند به عنوان پیشرو در زمینه تولید روغن کرچک شناخته می شود. ایالات متحده و چین وارد کنندگان اصلی این روغن می باشند.

روغن کرچک به عنوان یک ملین خوراکی شناخته شده است. اما مدت زمان زیادی است که در سراسر دنیا برای بسیاری از اهداف از جمله درمان آکنه و التهاب، کاهش چین و چروک و لک های ناشی از افزایش سن مورد استفاده قرار می گیرد.

روغن کرچک دارای لیست بلند بالایی از مزایای زیبایی است که نادیده گرفتن آن ها دشوار است. ساختار شیمیایی بی نظیر روغن کرچک باعث می شود که هم آب دوست و هم چربی دوست باشد و نسبت به سایر روغن های گیاهی نفوذ بهتری به پوست داشته باشد. از این رو، روغن کرچک برای پوست و مو مفید می باشد و به صورت گسترده ای در محصولات آرایشی مورد استفاده قرار می گیرد.

یکی از محبوب ترین انواع روغن کرچک، روغن کرچک سیاه جامائیکایی است که از دانه های کرچک بو داده شده، تهیه شده است و برای کسانی که موهای ضخیم و خشک دارند، بسیار مفید است.

 

مزایای استفاده از روغن کرچک روی پوست چیست؟

 

روغن کرچک در سلامت پوست و مو نقش به سزایی دارد. پیش از استفاده موضعی از روغن کرچک بر روی نقاط حساس بدن، مانند پوست صورت و یا دور چشم، ابتدا مقداری از آن را بر روی پوست دست خود بمالید و حداقل 24 ساعت صبر کنید تا از نداشتن حساسیت نسبت به آن مطمئن شوید.

 

  • جوان سازی پوست و جلوگیری از چین و چروک:

رادیکال های آزاد موجب سرعت بخشیدن به روند پیری و بروز چین و چروک ها می شوند. روغن کرچک با دارا بودن خاصیت آنتی اکسیدانی، قادر است  با رادیکال های آزاد مبارزه کند و از چین و چروک های پوستی جلوگیری کند. روغن کرچک وقتی به صورت موضعی بر روی پوست صورت و دور چشم مالیده می شود، به افزایش تولید کلاژن و الاستین کمک کرده و با رفع چین و چروک باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

  • مرطوب کننده

روغن کرچک می تواند برای مرطوب کردن و محافظت از پوست مورد استفاده قرار گیرد. از دست دادن آب توسط پوست، باعث سرعت بخشیدن به روند پیری پوست می شود. روغن کرچک حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده نظیر اسید ریسینولئیک است که به راحتی به پوست نفوذ کرده و به حفظ رطوبت در پوست صورت و بدن کمک می کنند. این روغن به دلیل داشتن خواص مرطوب کنندگی، می تواند با رفع خشکی پوست، در مبتلایان به پسوریازیس مفید باشد.

مرطوب کننده ها با جلوگیری از خروج آب از لایه بیرونی پوست، رطوبت را در پوست به دام می اندازند. روغن کرچک اغلب به دلیل خاصیت مرطوب کنندگی، در محصولات آرایشی نظیر لوسیون و پاک کننده ها مورد استفاده قرار می گیرد. بسیاری از محصولات مرطوب کننده محبوب که در فروشگاه ها یافت می شوند حاوی مواد بالقوه مضر مانند مواد نگهدارنده، عطرها و رنگها هستند که می توانند پوست را تحریک کرده و به سلامت کلی پوست آسیب برسانند. جایگزینی این محصولات با روغن کرچک می تواند به کاهش مواجهه با این مواد افزودنی کمک کند.

  • بهبود زخم ها

روغن کرچک با تحریک رشد بافت های سالم اطراف زخم و جلوگیری از ایجاد سلول های مرده پوست، به بهبود زخم ها کمک می کند. استفاده از روغن کرچک روی زخم ها، با ایجاد رطوبت، از خشک شدن زخم ها جلوگیری می کند و باعث بهبودی می شود. روغن کرچک، همانند سدی بین زخم و محیط عمل می کند و خطرعفونی شدن زخم را کاهش می دهد.

  • اثرات ضد التهابی و ضد میکروبی

ریسینولئیک اسید، اسید چرب اصلی موجود در روغن کرچک، دارای خواص ضد التهابی چشمگیر می باشد. مطالعات نشان داده است که وقتی روغن کرچک به صورت موضعی روی پوست اعمال می شود، باعث کاهش التهاب و تسکین درد می شود. روغن کرچک برای کسانی که از بیماری های التهابی مانند آرتریت روماتوئید یا پسوریازیس رنج می برند، مفید می باشد. روغن کرچک با به دام انداختن میکروب هایی که باعث بیماری زایی می شوند، پوست را ازعفونت های باکتریایی محافظت می کند.

  • بهبود آکنه

آکنه یک بیماری پوستی است که به صورت جوش های سرسیاه، چرکی و برجستگی های بزرگ و دردناک روی صورت و بدن ظاهر می شود. آکنه شایع ترین مشکل پوستی در نوجوانان و بزرگسالان است و می تواند بر عزت نفس فرد تأثیر منفی بگذارد.

 التهاب، عاملی در شدت یافتن آکنه می باشد. بنابراین استفاده از روغن کرچک روی پوست به کاهش علائم مرتبط با التهاب و بهبودی آکنه کمک می کند. آکنه همچنین به دلیل حضور برخی از باکتری ها از جمله استافیلوکوکوس اورئوس بر روی پوست ظاهر می شود. براساس مطالعات صورت گرفته، روغن کرچک دارای خاصیت ضد باکتریایی است که در صورت استفاده بر روی پوست، با رشد باکتری مبارزه کند.

روغن کرچک همچنین یک مرطوب کننده طبیعی است، بنابراین با تسکین پوست ملتهب و تحریک شده افراد مبتلا به آکنه کمک کند.

روغن کرچک به مبارزه با التهاب، کاهش باکتری ها و تسکین پوست تحریک شده کمک می کند، این عوامل می تواند برای افرادی که به دنبال داروی طبیعی آکنه هستند مفید باشد. خاصیت ضد میکروبی و ضد التهابی روغن کرچک آن را در کاهش آکنه مفید می کند. اسید ریسینولیک می تواند رشد باکتری های ایجاد جوش را مهار کند.

  • رفع آسیب دیدگی و لک های پوستی

اسیدهای چرب برای حفظ سلامت پوست ضروری هستند. اسیدهای چرب موجود در روغن کرچک می توانند رشد بافت های سالم پوست را تقویت کنند و این باعث می شود در ترمیم آسیب دیدگی های پوستی مفید باشند. روغن کرچک برای درمان لک های تیره پوست صورت مفید می باشد. روغن کرچک با نفوذ عمیق به پوست، لک های پوستی را درمان می کند.

  • درمان آفتاب سوختگی

به دلیل خاصیت ضد التهابی قوی، روغن کرچک قادر است علایم ناشی از آفتاب سوختگی را کاهش دهد. خصوصیات مرطوب کننده این روغن، موجب کاهش پوسته پوسته شدن می شود.

  • از بین بردن ترک پاشنه پا 

 روغن کرچک یکی از بهترین درمان های طبیعی برای ترک پاشنه پا محسوب می شود. روغن کرچک به درون پوست پاشنه پا نفوذ کرده و با آبرسانی و افزایش رطوبت، ترک پا را درمان می کند.

  • پاکسازی

 تری گلیسیریدهای موجود در روغن کرچک، در از بین بردن آلودگی های پوست نقش دارند.

  • رفع سیاهی و کاهش پف دور چشم

روغن کرچک دارای خواص ضد التهابی است که می تواند به کاهش سیاهی و پف دور چشم کمک کند.

  • بهبود رشد ناخن

روغن کرچک برای ناخن ها بسیار مفید است. خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی و ضد عفونی کنندگی روغن کرچک، باعث تقویت و بهبود رشد ناخن ها به صورت طبیعی می شود.

 

 

مزایای استفاده از روغن کرچک روی مو چیست؟

 

فواید روغن کرچک برای مو بسیار زیاد است که در زیر به چند نمونه از این فواید اشاره می کنیم:

  • تقویت و رشد مو

استفاده مداوم از روغن کرچک، منجر به افزایش گردش خون در پوست سر می شود و به تقویت ساقه موها کمک می کند، انعطاف پذیری را افزایش داده و احتمال شکنندگی موها را کاهش می دهد.

  • مبارزه با شوره سر

خاصیت ضد باکتریایی، ضد قارچی، ضد التهابی و مرطوب کنندگی روغن کرچک آن را به گزینه مناسب، در درمان شوره سر تبدیل می کند. استفاده از روغن کرچک در پوست سر به مرطوب شدن پوست خشک و کاهش پوسته پوسته شدن کف سر کمک می کند.

  • پرپشت شدن مژه و رشد سریع ابرو 

 روغن کرچک حاوی مقادیر بالای اسیدهای چرب و آنتی اکسیدان هاست که به تقویت مژه ها کمک کرده و باعث پرپشت شدن ابرو و مژه  می شود.

  • آبرسانی به موها و درمان شکنندگی آن ها 

 بسیاری از افراد از روغن کرچک به عنوان نرم کننده طبیعی مو استفاده می کنند. روغن کرچک دارای خواص آبرسانی قوی است که با افزایش رطوبت، به درمان موهای خشک و آسیب دیده کمک می کند.