بهداشت و مراقبت از بدن, محصولات مراقبتی از ناخن, محصولات مراقبتی مو, مراقبت و سلامتی

8 خاصیت شگفت انگیز روغن جوجوبا

خواص روغن جوجوبا

احتمالا روغن جوجوبا را به عنوان یکی از مواد اولیه تولید بسیاری از کرم ها و لوازم آرایشی و بهداشتی نرم کننده پوست یا مو می شناسید. شاید کنجکاو باشید، که روغن جوجوبا چیست و چه خواصی دارد و یا چرا از این روغن در تولید محصولات آرایشی بهداشتی استفاده فراوانی می شود؟ پس برای آشنایی با روغن جوجوبا و خواص آن برای پوست، مو و … با ما تا انتها همراه باشید.

روغن جوجوبا چیست؟

روغن جوجوبا یا به انگلیسی: (Jojoba Oil) ، روغنی مایع است، که از دانه ی گیاهی به نام میوه جوجوبا  استخراج می شود. درختچه جوجوبا که به نام هوهوبا یا حوحوبا نیز شناخته می شود، بومی مناطق جنوب آریزونا، جنوب کالیفرنیا و شمال غربی مکزیک است. درخت جوجوبا از گیاهانی است، که در آب و خاک نامرغوب نیز رشد می کند و بسیار مقاوم می باشد.

میوه جوجوبا حاوی دانه هایی است، که روغنی هستند و برای سلامت پوست و مو بسیار مفید می باشند. دانه های جوجوبا از نظر ظاهری کمی شباهت به دانه های قهوه دارد، ولی اغلب بزرگ تر می باشند. حتی ساختار شیمیایی این روغن نیز متفاوت تر از دانه های قهوه می باشد.

روغن جوجوبا که از دانه های جوجوبا حاصل می شود، به دلیل ساختار شیمیایی خود، پایداری و مقاومت خوبی در برابر نور و اکسیداسیون نشان می دهد. به دلیل اسید چرب اشباع ‌نشده در ترکیب این روغن در دمای اتاق کاملا مایع است و برخلاف دیگر روغن‌ها عمر طولانی دارد و زود فاسد نمی ‌شود.

روغن جوجوبا چیست؟

 

ترکیبات روغن جوجوبا:

روغن جوجوبا حاوی مواد معدنی و مغذی مانند کروم، ویتامین E، ویتامین B، مس، زینک یا روی، اسیدهای چرب مانند اسید اولئیک و غیره می باشد. استفاده از آن به صورت موضعی علاوه بر اینکه می تواند برای تغذیه رسانی، ویتامینه و حفظ سلامتی پوست، مو و ناخن موثر باشد، تاثیرات تخصصی بسیاری نیز می تواند داشته باشد.

 

خواص روغن جوجوبا برای پوست، مو و ناخن:

امروزه خواص بالای روغن جوجوبا در مورد پوست، مو، ناخن، زیبایی و سلامتی آن ها ثابت شده است. این روغن در صورت مصرف موضعی فواید بسیاری دارد. شامل:

از بین بردن لک صورت، بهبود زخم و کبودی های پوست، رفع آکنه، پسوریازیس، آفتاب سوختگی، زبری و خشکی پوست و مو، شوره پوست و مو، خارش پوست سر و بدن، ریزش مو، پوسته پوسته شدن و خشکی ناخن و پوست اطراف آن، نرم و مرطوب نمودن پوست، مو و ناخن و ..

در زیر برخی خواص روغن جوجوبا به طور خلاصه نوشته شده است.

1-  آبرسانی پوست : روغن جوجوبا به دلیل اسیدهای چرب مفید آن، تاثیرات فراوانی در آبرسانی، مرطوب و نرم نمودن پوست و مو و ناخن دارند. از طرفی جذب و نفوذ بالایی در پوست داشته و پس از استفاده از آن، هیچ باقیمانده ای به جا نمی ماند.

بنابراین می توانید از آن برای رفع پوسته پوستگی و خشکی در نقاط بدن مانند صورت، گردن، دست ها، پاها، ناخنها و حتی موها استفاده نمایید. با توجه به این موضوع، از این روغن می توان برای بهبود اگزما و پسوریازیس نیز استفاده نمود.

 

آبرسانی پوست

 

2- کنترل چربی پوست :

این روغن، در کنترل ترشحات چربی روی پوست تاثیر خوبی دارد و از این رو در کاهش تجمعات چربی روی پوست و کنترل چربی پوست مناسب می باشد. به دلیل خاصیت کنترل ترشحات چربی و جذب بالا و سبک بودن، این روغن را می توان برای پوست های چرب نیز استفاده نمود.

علاوه بر این، روغن جوجوبا در بهبود آکنه و جوش نیز مناسب می باشد، زیرا علاوه بر تنظیم ترشحات چربی و کنترل آن، باعث مسدود نشدن منافذ پوستی نمی شود.

 

کنترل چربی پوست

 

3- رفع عفونت های پوستی :

روغن جوجوبا دارای خواص ضدالتهابی، ضدباکتریایی، ضدویروسی و ضدقارچی است و می تواند برای رفع عفونت های پوستی و رفع جوش های عفونی نیز مناسب باشد.

 

رفع عفونت پوستی با روغن جوجوبا

 

 

4- جوانسازی پوست : به علاوه، این روغن سرشار از ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی و دارای خواص آنتی اکسیدانی می باشد. از این رو نقش مهمی در کلاژن سازی و رفع چین و چروک، جلوگیری از بروز پیری زودرس و افزایش خاصیت انعطاف پذیری و کشسانی و جوانسازی پوست دارد.

باتوجه به خاصیت کلاژن سازی این روغن، می توان برای ترمیم زخم پوستی و کمک به تسریع روند بهبودی آنها به صورت موضعی استفاده نمود.

 

جوانسازی پوست

 

5- حفظ سلامت مو:

روغن جوجوبا برای مو نیز بسیار مفید می باشد. چرا که هم رطوبت از دست رفته مو و پوست سر را برطرف می کند و هم باعث بهبود بافت مو و رفع خشکی پوست و شکنندگی مو نیز شود.  از روغن جوجوبا می توانید برای کنترل شوره و پوسته پوسته شدن پوست سر و موهای خود نیز استفاده کنید.

از این روغن می توان برای درخشنده نمودن، رفع وزی، شکنندگی، گره موها، شاداب کننده و نرم نمودن تارهای مو نیز استفاده نمود. کافیست مقداری از این روغن را روی تارهای مو ریخته و به مدت چند دقیقه ماساژ دهید و از نتایج آن لذت ببرید.

 

خواص روغن جوجوبا در سلامت مو

 

6- تقویت رویش و رفع ریزش مو :

یکی دیگر از فواید روغن جوجوبا، تقویت رویش مو و رفع ریزش مو می باشد. ماساژ ریشه مو با روغن جوجوبا، مواد معدنی و ریزمغذی حیاتی برای رشد فولیکولها به پیاز مو می رساند و باعث تقویت رشد مو میشود. باتوجه به این ویژگی، می توانید برای پیشگیری از ریزش مو در سنین بالاتر یا تحت شرایط محیطی و استرس زا نیز استفاده کنید.

همچنین برای بهره مندی از خواص سایر روغنهای موثر در تقویت مو، میتوانید چند قطره از آنها را با مقداری روغن جوجوبا مخلوط نمایید. به صورت روزانه بعنوان یک ترکیب طبیعی برای رفع ریزش مو استفاده کنید.

 

رفع ریزش مو

 

7- سلامت ناخن ها :

همانطور که پیشتر گفتیم، روغن جوجوبا تاثیرات فراوانی در حفظ سلامت ناخن ها نیز دارد. بنابراین شما می توانید از این روغن برای مرطوب نمودن، آبرسانی و تغذیه ناخن های خود و پوست اطراف آن ها استفاده کنید.  بدین منظور شما می توانید مقداری از این روغن بر روی بستر ناخن های خود و حتی پوست اطراف آن ها بمالید و ماساژ دهید.

روغن جوجوبا همچنین تاثیرات خوبی برای رفع شکنندگی، ترک و خشکی ناخن ها نیز دارد. ضمنا با توجه به خاصیت ضد قارچی این روغن، می توانید از آن برای رفع عفونت های قارچی ناخن خود استفاده کنید.

 

روغن جوجوبا و سلامت ناخن

 

8- منبع ویتامین E :

روغن جوجوبا سرشار ویتامین E می باشد. همانطور که می دانیم، ویتامین E نوعی آنتی اکسیدان است، که از پوست و مو دربرابر آسیب ناشی از تابش نور جلوگیری می کند.

همچنین این ویتامین نقش مهم و قابل توجهی برای بهبود ظاهر پوست و همچنین کمک به رفع لک پوستی و التهابات و قرمزی آن دارد. بنابراین روغن جوجوبا را می توان برای محافظت از پوست و مو در شرایط محیطی آسیب رسان و کمک به کاهش التهابات پوستی نیز استفاده نمود.

 

منبع ویتامین E

 

همین ویژگی از عواملی است، که این روغن را تبدیل به یکی از بهترین گزینه‌ ها برای استفاده در محصولات آرایشی و بهداشتی می ‌کند. با استفاده از روغن جوجوبا در این صنعت، نیاز داروسازان به استفاده از مواد نگهدارنده‌ی شیمیایی به میزان زیاد کاهش یافته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *