دیجی نلا مگ

موخوره چیست و درمان آن ؟

تخلخل مو

در این مقاله به بررسی دلایل بوجود آمدن موخوره و راهکارهای رفع موخوره میپردازیم.

موخوره چیست؟

اختلالات مربوط به ساقه مو بسیار متنوع و رایج می باشد. شکنندگی ساقه مو، خشکی و چند شاخه شدن موها از جمله اختلالات رایج ساقه های مو می باشد. اختلال موخوره که تحت عنوان تریکوپتیلوزیس (Trichoptilosis) نیز شناخته می شود، اگرچه مشکلی شایع می باشد، اما می تواند آزاردهنده باشد. این مشکل، آسیبی است، که در اثر آن لایه و سطح محافظ مو، در قسمت انتهایی ساقه مو از بین رفته و شکافی طولی در مسیر موها و همچنین چند شاخه شدن انتهای آزاد آن ها ایجاد می شود.
در واقع این اختلال ناشی از جدا شدن طولی فیبرهای کورتکس ساقه مو و یا از بین رفتن و یا آسیب لایه کوتیکولی ساقه مو ایجاد می شود. در این حالت، قسمت انتهایی ساقه مو به دو شاخه و یا بیشتر انشعاب می یابد. این حالت معمولا در 2 یا 3 سانتی متری قسمت انتهایی ساقه مو دیده می شود.


انواع موخوره: 

موخوره می تواند انواع مختلفی داشته باشد، در زیر برخی از آن ها ذکر شده است:

دو شاخه:

ساده ترین حالت موخوره این حالت است، که در انتهای موها به وجود می آید. در این حالت، اگر به انتهای ساقه ی موی خود دقت کنید، به آسانی می توانید این نوع موخوره را که به شکل Y است مشاهده کنید. این مورد بیشتر در اثر آسیب به ساقه های مو و یا استفاده بیش از حد از فرآورده های آرایشی مو ایجاد می شود.

 سه شاخه:

در این حالت، انتهای موها به شکل چنگال ظاهر می شود.

به شکل پر یا پر شدگی:

پرنگ کردن مکرر موها و یا حضور آلودگی ها روی ساقه های مو می توانند از جمله عوامل ایجاد کننده این نوع موخوره باشند.

 درختی:

این حالت اغلب در زمانی رخ می دهد، که از انواع مدل های آرایشی برای موها استفاده می کنید و یا در در طولانی مدت در معرض نور خورشید قرار می گیرید.

 گره خورده:

در این حالت ساقه های مو، گره خورده به نظر می رسند. قرار گرفتن طولانی مدت و مکرر در معرض حرارت و دماهای بالا، این نوع موخوره را ایجاد می کنند.


موخوره چگونه ایجاد میشود؟

علت اصلی ایجاد موخوره، خشکی بیش از حد موها و شکننده شدن موی سر ناشی از حضور عواملی مانند سشوار، اتو کشیدن موها، خشک کردن موها با حرارت بخاری و غیره می باشد. زمانی که سطح محافظ مو در اثر خشکی از بین می رود، امکان جایگزینی مجدد به وجود نمی آید و نوک مو چند شاخه می شود.

برخی دیگر از عوامل ایجاد کننده موخوره عبارتند از:

• شانه کردن موها با برس های فلزی و یا شانه کردن خشن و ممتد موها

• قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید و حضور عوامل آسیب رسان اشعه های فرابنفش خورشید

• تماس زیاد به گرد و غبار و آلودگی های محیطی

• تماس مکرر با کلر در صورت شنا کردن

• کمبود برخی مواد معدنی و مغذی مانند کمبود آهن و سوء تغذیه

• استفاده مکرر از مواد شیمیایی و مواد آرایشی مانند رنگ کردن بیش از حد موها

• گرما و سرمای شدید

• مدل دادن های بیش از حد مو و استفاده مکرر از تل، سنجاق سر، گیره های فلزی و غیره

• کشش زیاد و مستمر موها

چگونه موخوره را از بین ببریم؟

روش های کنترل کننده و کاهش دهنده موخوره:

در صورت عدم رسیدگی به موقع به تارها و ساقه های مو، موخوره در تارهای مو بالا رفته و افزایش یافته و در نهایت باعث ایجاد آسیب کلی و بسیاری به ساختار مو خواهند شد. بنابراین بایستی به موها و سلامت آن ها توجه لازم را داشت. در این زمینه از روش های متعددی برای کنترل، کاهش و حتی پیشگیری از بروز موخوره استفاده می شود. استفاده از آنتی اکسیدان ها و محصولات موضعی حاوی این ترکیبات، کوتاه کردن قسمت های آسیب دیده موها با قیچی و موخوره گیری و استفاده از کرم ها و یا محصولات آبرسان و مرطوب کننده از جمله کره مو نلا نقش بسزایی در ترمیم موها دارند.

 

 

یکی از بهترین روش ها برای کنترل موخوره، محافظت از ساقه های مو و رفع دیگر مشکلات موها، استفاده از گیاهان دارویی می باشد. امروزه مطالعات بسیاری در زمینه تاثیر گیاهان دارویی بر روی عارضه های مربوط به پوست و مو انجام شده و تاثیرگذاری بالای آن ها، بدون ایجاد عوارض جانبی و سمیت اثبات شده است.

بر این اساس لابراتوار نلا موفق به تهیه و تولید محلول کنترل موخوره نلا با استفاده از عصاره های گیاهی به همراه ویتامین B5 و ویتامین F، اوره و دایمتیکون شده است. بعد از استفاده از محلول کنترل موخوره نلا، موها به راحتی قابل شانه کردن و سشوار کشیدن می باشد.

همچنین این محلول به دلیل حضور دایمیتیکون محلول در آب و اوره، می تواند باعث مرطوب نمودن تارهای مو و جلوگیری از خشکی مو که عامل اصلی به وجود آورنده موخوره است، شود.




 

https://pesquisa.bvsalud.org/portal/resource/pt/wpr-32240

https://jmums.mazums.ac.ir/article-1-18113-en.html

دیدگاهتان را بنویسید