وبلاگ دیجی نلا

تمامی راه های درمان برای انواع ریزش مو و کچلی که باید بدانی!

ریزش مو و درمان قطعی

ریزش مو:

ریزش مو و رسیدگی به سلامت آن، برای همه افراد به خصوص بانوان بسیارحائز اهمیت است. بنابراین، ریزش و از دست دادن مو، می تواند به عنوان اتفاقی ناگوار مطرح شود. در وبلاگ های پیشین، در مورد نحوه ی مراقبت و رسیدگی موها و اشتباهات رایج در مورد نگهداری از آن ها توضیحاتی داده شده بود. در این وبلاگ در مورد ریزش مو و راهکارهای کاهش آن مطالبی بیان شده است، پس با ما همراه باشید….

 

ریزش مو چه دلیلی دارد؟

 

انواع مدل های ریزش مو

ریزش مو، به دلایل مختلفی می تواند رخ دهد. از جمله این دلایل می توان به موارد زیر اشاره نمود:

 غیر ارثی:

  • مشکلات هورمونی مانند: تنبلی تخمدان، تیروئید پرکار و یا کم کاری تیروئید، کیست تخمدان و غیره و تغییرات و عدم تعادل در میزان ترشح هورمون های جنسی و ترشح دی هیدورتستوسترون
  • دوره های خاصی مانند: دوران یائسگی، شیردهی، بارداری و پس از زایمان، دوران نوجوانی، بلوغ غیره
  • عوامل عصبی، استرس و اضطراب
  • افزایش سن و پیری
  • استعمال دخانیات مانند: سیگار، قلیان و مصرف مشروبات الکلی
  • برخی بیماری ها مانند: بیماری کرونا، عفونت و مصرف برخی داروها مانند داروهای ضدبارداری
  •  بعد از کاشت مو و شیمی درمانی
  •  یک دفعه ای (ناگهانی) یا ریزش مو ناشی از شوک در دوران رژیم و محدودیت در استفاده از مواد غذایی و ویتامین ها (مشکلات تغذیه ای)
  •  بعد از استفاده از برخی مواد شیمیایی، رنگ مو و یا مواد کراتینه

 ارثی:

که به دلیل عوامل ارثی و ژنتیکی می تواند اتفاق بیافتد.

هرچند عوامل مختلف دیگری نیز در ایجاد آن موثر است. به عنوان مثال، چربی بیش از حد کف سر و ترشحات مازاد غدد چربی روی پوست سر، علائم بروز کبد چرب، علائم مربوط به غلظت خون و برخی دیگر از بیماری ها، برخی مشکلات ناشی از عدم اصلاح مزاج مانند: غلبه صفرا و غیره.

 

انواع ریزش مو:

درمان ریزش مو

 

  • آلوپسی آندروژنیک یا آندروژنیک که به دلیل عوامل هورمونی رخ می دهد و نازک شدن موهای سر و رویش مو در سایر نقاط بدن را به دنبال دارد.
  • تلوژن افلوویوم که به دلیل برخی آسیب ها و بیماری ها می تواند در بدن رخ دهد. از جمله این آسیب ها می توان به: عفونت ها، جراحی و استرس اشاره کرد.
  • آناژن افلوویوم که معمولا با شیمی درمانی همراه است.
  • آلوپسیا آره آتا یا طاسی منطقه‌ای یا ریزش مو سکه ای که علت این بیماری می‌تواند اختلالات سیستم ایمنی مانند کم خونی ایمنی، التهاب تیروئید، دیابت و… باشد.
  • آلوپسی کششی که شاهد ریزش مویی هستیم، که به ‌خاطر کشیدن مداوم موها به‌ وجود می‌آید. بستن موهای سر به ‌صورت دم‌ اسبی، دم اسبی تنگ و اکستنشن، بافت‌های سفت کف سر یا شنیون‌های سفت و گوجه ‌ای بستن موها برای طولانی‌ مدت می‌توانند باعث این موارد باشند.

اشاره کرد.

 

درمان ریزش مو شدید:

بهترین شامپو و محلول درمان ریزش مو

کارهای بسیاری می توان برای درمان ریزش مو انجام داد. از جمله این اعمال می توان به مزوتراپی مو، مصرف مکمل ها و ویتامین ها، کاشت مو، میکرونیدلینگ مو و غیره اشاره نمود. که این اعمال می تواند همراه با عوارضی باشد. بنابراین استفاده از شامپوها و محلول های گیاهی که عوارض جانبی ایجاد نمی کنند، توصیه می شود.

می توان استفاده از شامپوهای تقویت کننده شیمیایی یا شامپو ضد ریزش مو گیاهی مانند شامپو سائوپالمتو نلا،  سرم مو و محلول یا تونیک ضد ریزش و رویش مجدد مو مانند محلول نلا پروژست و سایر محصولات قوی رویش مجدد مو  را نام برد.

 

روش های جلوگیری از کچلی سر:

4 روش درمان خانگی و درمان طب سنتی ریزش مو:

جلوگیری از ریزش مو

  • استفاده از روغن های طبیعی برای افزایش رشد مو و رفع آن بسیار موثر هستند. این روغن ها، به دلیل اینکه حاوی اسیدهای چرب و مواد مغذی است، می تواند سرعت جریان خون را بر روی پوست سر افزایش داده و به تقویت رویش مو کمک کند. از جمله این روغن های گیاهی طبیعی می توان به: روغن سیاهدانه، رزماری، نارگیل، جینسینگ، حنا، آرگان، و غیره اشاره نمود. می توانید قبل یا بعد از حمام از این روغن به روی موهای خود خصوصا ساقه و انتهای موهای خود بمالید، تا موهای نرم و درخشنده داشته باشید.
  • ورزش و دوری از استرس: از جمله اعمال دیگر برای کاهش و جلوگیری از ریزش مو می توان به ورزش و کاهش استرس و اضطراب اشاره نمود. بدین صورت، هورمون های مختلفی ترشح می شود، که به اکسیژن رسانی اندام ها و بافت های بدن و در نتیجه کاهش ریزش می شود.
  • استفاده از منابع غذایی مفید و پروتئین ها: خوردن غذاهای سرشار از پروتئین، مانند آجیل، لوبیا، تخم مرغ، سویا، گوشت کم چرب و غیره می تواند به پیشگیری و رفع ریزش موها کمک کند.
  • ماساژ پوست سر: این عمل، می تواند به افزایش گردش خون روی پوست کف سر منجر شده و اکسیژن را به فولیکول های مو رسانده و ریزش مو را به حدالقل حالت ممکن می رساند.

 

ریزش مو چه زمانی خطرناک است؟

ریزش مو خطرناک

شاید برای شما این سوال پیش آید، که چه زمانی باید نگران ریزش مو باشیم و یا ریزش مو چقدرش طبیعی است؟   تا حدی طبیعی است. با دست های خود، موهای خود را  بکشید. تعدادی از موهای شما در دستان شما باقی می ماند. یا صبح ها، هنگام بیدار شدن از خواب، به تعداد موهای افتاده شده روی بالشت خود نگاه کنید. معمولا می توان گفت، تعداد بین 80 تا 100 به طور روزانه طبیعی است و جای هیچگونه نگرانی نیست.

اما تعداد بیشتر آن، می تواند نگران کننده باشد. در این صورت باید حتما به پزشک مراجعه کنید و آزمایش خون بدهید و میزان ویتامین های بدن خود را ارزیابی کنید. در کل، این مطلب حائز اهمیت است. که این یک امری طبیعی است و شما را برای ایجاد یک چرخه طبیعی و سالم رشد مو و جایگزینی موهای سالم و جدید به جای موهای قدیمی کمک می کند.

 

منبع:

سایت پزشکی WebMD

 

دیدگاهتان را بنویسید