سبک زندگی, محصولات مراقبتی مو, مراقبت و سلامتی, وبلاگ دیجی نلا

شوره سر | شناخت علل و درمان سریع خانگی با طب سنتی به بهترین روش

شوره سر و درمان ان

شوره سر چیست؟

شوره موی سر

شوره سر که به انگلیسی به آن Dandruff  و به ترکی kepek نیز شناخته شده است، یکی از مشکلات رایج موها و پوست سر می باشد، که در همه سنین به خصوص در دوران نوجوانی و جوانی رخ می دهد. این معضل که بر روی موها و پوست سر و یا بدن ایجاد می شود، به شکل پوسته های سفید و یا زرد رنگی نمایان می شود، که بسیار آزاردهنده است.

 

علت ایجاد شوره سر:

علت ایجاد شوره سر

ممکن است، خیلی از افراد این سوال را داشته باشند، که شوره ی موی سر و یا بدن از چیست؟ عامل بیماری زایی و ایجاد کننده این عفونت، نوعی قارچ به نام تینه آ ورسیکالر نوعی که توسط مخمری به نام مالاسزیا فورفور ایجاد می شود، می باشد. این قارچ در قسمت خارجی پوست می تواند رشد کند و بخش های مختلف پوست بدن اعم از پوست سر، پوست کشاله ران، پوست تنه و بازوها و غیره را درگیر کند.

 

آیا شوره خطرناک است؟

ضرر های شوره سر

بسیاری از افراد این سوال را از خود می پرسند، که شوره و یا پوسته ریزی می تواند مضر باشد یا خیر؟ برای پاسخ به این سوال می توان گفت، که شوره معمولا ضرری ندارد و نمی تواند باعث ایجاد عارضه ای شود. ولی علت ایجاد کننده شوره که عاملی عفونی است، می تواند در صورت عدم درمان باعث بروز عوارضی گردد، بنابراین نیاز به درمان وجود دارد.

 

شوره سر خوب است یا بد؟

شوره سر تیکه ای

شوره که تحت عنوان پوسته پوسته شدن یا پوسته ریزی پوست سر و بدن نیز معرفی می شود، همانطور که در بالا اشاره شد، بیماری مسری و جدی نیست، ولی بروز آن می تواند باعث خجالت و تضعیف روحیه و اعتماد به نفس شخص شود. بنابراین بسیاری از افراد به دنبال یافتن راه چاره ای برای برطرف نمودن این پوسته های مزاحم هستند.

 

انواع شوره:

انواع شوره

همانطور که پیش تر اشاره شد، شوره سر و شوره بدن از انواع شوره های موجود در پوست و مو بوده، شوره ها به دو صورت معمولا نمایان می شوند. یکی از نوع آن ها شوره های به رنگ سفید است، که در همه افراد به خصوص افراد با موهای خشک بیشتر دیده می شود و به راحتی قابل جدا کردن از پوست و یا موها می باشد. نوع دیگر شوره، شوره های زرد رنگ هستند، که این نوع شوره به راحتی از پوست جدا نشده و بیشتر در موهای چرب دیده می شود. به علاوه شوره می تواند در افراد مختلف به صورت های متفاوت شوره سر حاد، مزمن و خفیف مشاهده شود.

 

 

 

شوره چرا ایجاد می شود؟

شوره چگونه به وجود می آید؟

علاوه بر عامل میکروارگانیسمی عفونی موجود بر روی پوست که می تواند باعث ایجاد شوره شود، عوامل مختلف دیگری نیز می توانند در رشد و تکثیر این عامل عفونی این قارچ موثر باشند. از جمله این عوامل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آب و هوای گرم و مرطوب، که باعث تحریک رشد میکروارگانیسم ها میشود. به تکثیر آن ها نیز کمک می کند.
  • لمس و تماس با وسایل آلوده
  • اماکن عمومی مانند باشگاه های ورزشی، استخرها و غیره
  • عدم خشک کردن بدن پس از ورزش، تعریق و استحمام
  • ترشحات بیش از حد غدد چربی و عدم تعادل ترشح آن ها
  • عوامل ژنتیکی

 

علائم و عوارض عفونت قارچی ایجاد کننده شوره سر:

علائم و عوارض عفونت قارچی ایجاد کننده شوره سر

این نوع عفونت، می تواند علائم مختلفی داشته باشد، که با مشاهده آن ها می توان به حضور عفونت بر روی پوست پی برد. این علائم عبارتند از:

  • خارش، سوزش، قرمزی و یا بثورات
  • حضور ضایعات سفید و قرمز بر روی پوست
  • خشکی و پوسته پوسته شدن پوست
  • گاها ریزش مو در برخی نقاط پوست

 

آیا شوره و پوست ریزی خارش دارد؟

شوره موی سر و خارش کف سر

شوره می تواند باعث ایجاد خارش در پوست سر و بدن نیز شود. این معضل در مورد افراد با موهای چرب و یا افرادی که ترشحات چربی روی پوست سر و یا بدنشان بیش از حد باشد و کنترل نشود، به مراتب بیشتر مشاهده خواهد شد.

 

شوره سر در کودکان:

شوره سر کودکان

همانطور که می دانیم، این عارضه در همه ی افراد حتی در کودکان نیز مشاهده می شود و آزاردهنده است. بنابراین برای درمان آن بایستی اقدام نمود. البته درمان شوره برای کودکان در سنین پایین، باید با استفاده از ترکیباتی باشد، که ترجیحا شیمیایی نبوده و بیشتر بر پایه ی عصاره ها یا روغن های گیاهی باشند، که عارضه ای پس از استفاده بر روی پوست حساس کودکان ایجاد نکنند. براین اساس داروهای بسیاری در بازار وجود دارند.

 

درمان شوره سر و بدن:

درمان قطعی شوره کف سر

امروزه این معضل که زیبایی و وجهه اجتماعی افراد را به خطر می اندازد، به راحتی قابل درمان است. داروهای بسیاری جهت درمان و رفع این عارضه وجود دارد. برخی از داروهای مورد استفاده در این زمینه، داروهایی مانند داروهای ضد قارچی و غیر استروئیدی به شکل شامپو، کرم، لوسیون و اسپری و به صورت مصرف خوراکی و یا موضعی می باشند، که افراد برحسب نیاز خود می توانند از آن ها استفاده کنند.

بهترین های لابراتوار نلا برای درمان پوست ریزی:

شامپو ضد شوره قوی نلا

  • یکی از بهترین شامپوهای مورد استفاده در رفع و از بین بردن شوره و عفونت های قارچی پوست سر و بدن، شامپو ضد شوره سر نلا می باشد. این شامپو که حاوی عصاره های گیاهی لیمو عمانی، عصاره نارنج و عصاره درخت چای است، می تواند انواع شوره های خفیف موی سر و بدن را نابود کند.

شامپو ضدشوره کتوکونازول

  • از دیگر شامپوهای مورد استفاده در این زمینه که بسیار معروف و شناخته شده است، شامپو ضد شوره کتوکونازول نلا است. این شامپو حاوی کتوکونازول، کلیمبازول و سالیسیلیک اسید بوده و می تواند انواع شوره های شدید و بسیار شدید و حاد را درمان کند. به علاوه برای جلوگیری از عفونت های پوست سر و بدن به خصوص پس از شنا در استخرهای عمومی و استحمام پس از استفاده باشگاه های ورزشی می تواند مناسب باشد.

شامپو ضدشوره سلنیوم نلا

  • شامپو های سلنیوم سولفاید نلا از دیگر شامپوهای ضد شوره موجود در لابراتوار نلا می باشند. این شامپوها که دو درصد متفاوت 1 و2.5% تولید شده اند. انواع شوره های متوسط تا شدید را نابود کنند.

درمان گیاهی شوره:

محلول ضد شوره سر نلا نازول

امروزه بسیاری از مردم به دنبال داروی گیاهی برای درمان و بهبود شوره ها و عفونت های قارچی پوست خود هستند. برای این منظور لابراتوار نلا با استفاده از عصاره های گیاهی آلوئه ورا، گل بنفشه و ترکیب موثر پیریتیون زینک، محلول رفع شوره نلا نازول را تهیه نموده. که توانسته با خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی، برای رفع شوره، پوسته پوسته شدن و خارش پوست موثر واقع شود. محلول ضد شوره گیاهی نلا نازول برای کودکان و همه افراد مناسب بوده و از آنجایی که فاقد اسانس و مواد نگهدارنده می باشد، هیچگونه عارضه جانبی و حساسیت پوستی پس از استفاده موضعی روی پوست ایجاد نمی کند.

درمان خانگی شوره و پوست ریزی:

ضد شوره خانگی

با استفاده از ترکیبات گیاهی و بهره گیری از طب سنتی و یا طب اسلامی، می توان در خانه این معضل را برطرف کرد. در این زمینه، استفاده از ماست، سرکه سیب، لیمو ترش، حنا، روغن نارگیل و غیره می تواند کاملا موثر باشد.

 

تفاوت شوره و شپش:

شوره سر و شپش

خیلی از افراد  به اشتباه شوره را به شپش تشبیه میکنند. یا در صورت مشاهده ی پوست های روی پوست فکر کنند به شپش فکر میکنند. اما این تفکر اشتباه است. در واقع دانه های شوره با شپش تفاوت های بسیاری دارند، که از جمله این تفاوت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

شوره و پوست ریزی به راحتی از مو و سطح پوست سر و بدن جدا می شوند. اما شپش و تخم های آن به سطح پوست و یا موها چسبیده و به راحتی جدا نمی شوند. زیرا این حشره موذی در حال تغذیه از پوست میزبان بوده و نمی توان به راحتی آن را از سطح پوست جدا کرد.

از دیگر تفاوت های شپش و شوره در این است، که شپش ها انگل هایی هستند. که همانطور که پیش تر گفته شد، از خون و سطح پوست تغذیه می کنند و بسیاری مسری هستند. یعنی با در آغوش گرفتن، روبوسی و حتی تماس و لمس وسایل شخصی فرد آلوده به شپش به راحتی به شخص دیگر منتقل می شوند. اما شوره مسری نبوده و نمی تواند از شخصی به شخص دیگر منتقل شود.

 

کلام آخر:

در این مقاله، سعی بر این شد که به طور کامل در مورد شوره، انواع آن، راه های درمان، تفاوت آن با شپش، ضدشوره سر خانگی و … توضیحاتی ارائه شود. امید بر این است، که سوالات شما عزیزان را برطرف کرده باشیم. اگر تجربه ای در این زمینه داشتید، می توانید در قسمت دیدگاه ها بیان کنید، تا همه مردم از تجربیات شما بهره مند شوند.

 

 

منبع:

مجله پزشکی سرویس سلامت ملی

دیدگاهتان را بنویسید